![]() |
Somonlu Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somonlu Mus TarifiSomonlu Mus Tarifi 4 adet yumurta beyazı 1000 gr mezgit balığı filatosu 4 su bardağı krema 1 çay kaşığı tuz 1 Kg somon balığı 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 avuç kuzu kulağı 200 gr mayonez Mezgit filetolarını yıkayın, mikserden geçirin ve tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Somonlu Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somonlu Mus Tarifi1 KG TAZE SOMON BALIĞI 1 KG MEZGİT FİLETOSU 4 YUMURTANIN BEYAZI YARIM SU BARDAĞI KREMA 200 GR MAYONEZ 1 AVUÇ KUZUKULAĞI TUZ KARABİBER 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI Mezgit filetolarını yıkayın, mikserden geçirin ve tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() Yumurta aklarını çırpıp kar köpüğü yapın ve bunu kaşık kaşık dikkatlice birinci karışıma yedirin ![]() Bir kek kalıbının içini aliminyum folyo ile döşeyin ve üzerine bir sıra karışımınızdan yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçeği yağı ile bir mayonez yapın ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardığınız kalıp soğuyunca tersyüz edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|