Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, rezeneli, tarifi, terini

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi



Rezeneli Alabalık Terini Tarifi

1 Kg alabalık
05 adet limon
10 gr tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 su bardağı krema
3 adet kuru defne yaprağı
025 litre hazır jöle
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kereviz
600 gr rezene
1 demet dereotu

Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın Bu suda alabalığı haşlayın Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün Sonra ateşi söndürüp, balığı suyu içinde soğumaya bırakın Rezeneyi temizleyin ve çok sert kısımları atın Her dalını ikiye kesin ve 10 dakika düdüklü tencerede pişirin Rezenin pişirme suyunu süzgeçten geçirip jöle yapımında kullanın Balığın derisini ve kılçığını çıkarın Etini bir çatal yardımıyla ezin Hazırladığınız jölenin yarısını katın ve bu jölenin balıklarını mikserden geçirin Geri kalan jöleyi ve kremayı katın Tuzunu biberini ekleyin Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabını bekletin Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin Bu karışımı süzgeçten geçirin Pırtısız bir öz elde edin Bu öz�e tuz, karabiber, bol miktarda kıyılmış dereotu ekleyin Soğuk bir yere kaldırın Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakika tersyüz edin Kek gibi dilimlere kesin Bu dilimlerin üzerine yaptığınız rezene özünü dökün

Alıntı Yaparak Cevapla

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi



1 KG ALABALIK (UFAKLARINDAN)

BİR SU BARDAĞI KREMA

1/4 LT JÖLE (ŞEKERSİZ)

2 SAP KEREVİZ,

3 DEFNE YAPRAĞI

1 BÜYÜK SOĞAN (ÜSTÜNE 3 KARANFİL SAPLANMIŞ)

600 GR REZENE,

1 DİŞ SARIMSAK

1 YEŞİL LİMON (VEYA YARIM LİMON)

2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 DEMET DEREOTU

TUZ

TANE KARABİBER

Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın Bu suda alabalığı haşlayın

Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün Sonra ateşi söndürüp, balığı suyu içinde soğumaya bırakın Rezeneyi temizleyin ve çok sert kısımlarını atın Her dalını ikiye kesin ve 10 dakika düdüklü tencerede pişirin Rezenenin pişirme suyunu süzgeçten geçirip jöle yapımında kullanın

Balığın derisini ve kılçığını çıkarın Etini bir çatal yardımı ile ezin Buna hazırladığınız jölenin yarısını katın ve bu jöleli balıkları mikserden geçirin Sonra geri kalan jöleyi ve kremayı katın Tuzunu biberini ekleyin

Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabında bekletin

Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin Bu karışımı süzgeçten geçirip pıhtısız bir öz elde edin Bu öz'e tuz, karabiber ve bol miktarda kıyılmış dereotu ekleyin Soğuk bir yere kaldırın

Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakikada tersyüz edin Kek gibi dilimlere kesin Bu dilimlerin üzerlerine yaptığınız rezene özünü dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.