![]() |
Rezeneli Alabalık Terini Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli Alabalık Terini TarifiRezeneli Alabalık Terini Tarifi 1 Kg alabalık 0 ![]() 10 gr tane karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak 1 su bardağı krema 3 adet kuru defne yaprağı 0 ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kereviz 600 gr rezene 1 demet dereotu Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rezeneli Alabalık Terini Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli Alabalık Terini Tarifi1 KG ALABALIK (UFAKLARINDAN) BİR SU BARDAĞI KREMA 1/4 LT JÖLE (ŞEKERSİZ) 2 SAP KEREVİZ, 3 DEFNE YAPRAĞI 1 BÜYÜK SOĞAN (ÜSTÜNE 3 KARANFİL SAPLANMIŞ) 600 GR REZENE, 1 DİŞ SARIMSAK 1 YEŞİL LİMON (VEYA YARIM LİMON) 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 DEMET DEREOTU TUZ TANE KARABİBER Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın ![]() ![]() Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın derisini ve kılçığını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabında bekletin ![]() Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakikada tersyüz edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|