![]() |
Terbiyeli Levrek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Levrek TarifiTerbiyeli Levrek Tarifi 1 kg levrek balığı 500 gr sarı patetes (4 tane) 1 baş soğan 1/2 demet kereviz yaprağı 8 bardak su Üstüne: 125 gr tereyağı (2 kahve fincanı) 1/2 demet maydanoz 1 tane limon (garnitür olarak) tuz (1 çorba kaşığı) Ölçülere göre su, kereviz yaprağı, dörde bölünmüş soğan, kabukları soyulmamış patates ve tuz bir tencereye konarak ateşe oturtulur ![]() ![]() İyice yıkanmış ve ayıklanmış, enliğine doğru 6 eşit tekerlek halinde kesilmiş levrek tencereye konarak, kapağı kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|