![]() |
Antep Terbiyeli Külbastı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Terbiyeli Külbastı TarifiAntep Terbiyeli Külbastı Tarifi 6 adet dana külbastı Terbiye sosu için; 3 diş sarmısak 1 adet orta boy kuru soğan ½ demet maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı narekşisi (veya soya sosu) 6 çay kaşığı domates salçası varsa 4 çay kaşığı tatlı biber salçası 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru kekik (varsa biberiye) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Marinat sosunu hazırlamak için; dövülmüş sarımsakları, incecik yemeklik doğradığınız soğanı derin ve geniş bir kaba aktarın ![]() ![]() Üzerine sırasıyla salçaları, yoğurdu, kekik ve naneyi katıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serptikten sonra çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri çırpın ![]() Külbastıların her tarafını bu sosa bulayın ![]() ![]() Geniş bir teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tavadan aldığınız etleri özellikle bulgur pilavı ile servis yapmanızı öneririm ![]() |
![]() |
![]() |
|