Vişneli Kebap Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Kebap TarifiMalzeme: yarım kilo köftelik kıyma yarım kilo vişne 3 adt kebap pidesi 10 gr sıvıyağ 2 adet soğan yarım limon suyu az salça birkaç dal maydanoz yaenibahar kırmızıbiber tuz karabiber Yapilisi: Kıymayı, tuz ve baharatlarla beraber yoğurun Harçtan çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayın Soğanları doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları öldürün, sonra köfteler katıp beraberce çevirin Tencereye 1 bardak vişne suyu ilave edin, limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Vişneleri de katıp biraz daha pişirin Suyu biraz kalınlaşınca ateşten alın Pideleri doğrayın tabağa serin, üzerine kebabı koyun, onun da üzerini maydanozla süsleyin
|
|
|
|