Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, biber, soslu, tarifi

Acı Biber Soslu Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Biber Soslu Et Tarifi



1 kg ince uzun parçalar halinde kesilmiş et
1 çorba kaşığı mısırözü yağı
3 adet domates
Yarım su bardağı su
Acı biber sosu
Yarım demet maydanoz
Baharatlı çeşni
Garnitür için:
Havuç, patates ve bezelyeli garnitür

Kapaklı bir tencereye yağı alıp, hemen kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesi ekleyelim 5-4 dakika kavurduktan sotıra ince ve uzun kesilmiş et parçalarını tencereye alıp, kapağı kapatalım Etin suyunu çekmesine yakın, yarım su bardağı ılık su ekleyip et bütün suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirelim Eti indirmeden önce dilediğimiz kadar acı biber sosu ve baharatlı çeşni ekleyelim İnce ince kıydığımız maydanozlan ekleyelim Bir iki kez kanştırdıktan sonra yanında garnitür ve sade pilav ile servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.