|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kebabı, ramazan, tarifiosmanlı, tavuk, türlü |
![]() |
Türlü Tavuk Kebabı Tarifi(Osmanlı Ramazan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türlü Tavuk Kebabı Tarifi(Osmanlı Ramazan)Tedarik olunan bir adet tavuk güzelce temizlendikten ve bir mum yakılıp mumun ziyasında kabil-i tatbik olamayan kısımları da mükemmelen ütülendikten ve altı parça olmak üzere (iki bud, iki ayaklar ve de gövde) kemik kısımları birbirinden ayrılmaksızın kırıldıktan sonra bolca soğuk su ile yıkayıp tuz ve çentilmiş soğan ile de beyaz köpük gelinceye kadar ovuşturularak temizce bir daha sudan geçirip tavuk kokusu şu suretle izale ve def edilmiş olur ![]() Çokça köz üzerine konulan ızgaraya parçaları dizilerek alt ve üstü layıkı vechile kızartarak tencereye yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|