![]() |
Pancar Soslu Hindi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Soslu Hindi TarifiPancar Soslu Hindi 500 g hindi eti (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g pancar sapı (ince kıyılmış) 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 orta boy patates (kabukları soyulup, haşlandıktan sonra, püre haline getirilip, soğutulmuş) 350 g lor peyniri (az yağlı) 125 g taze soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal) 1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış) 4 ekmek dilimi (kabukları alındıktan sonra ıslatılıp, ufalanmış ve kurutulmuş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Pancar sosu: 10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 orta boy pancar (kabuğu soyulup, ince şeritler halinde kesilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu 1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal) 4 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı patates (ya da mısır) nişastası (1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş) Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 190°C'a(5'e) ısıtın ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak bir tencereye tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteleri kalan ekmekiçine bulayıp, yapışmayan bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, köfteleri 15-20 dakika pişirin ![]() Tepsiyi fırından alıp, köfteleri 8 düz tabağa çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|