Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sengeser, tarifi

Sengeser Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sengeser Tarifi



Sengeser Tarifi

MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı et
Yarım kilo mercimek
2 baş büyük soğan
Kurut
Yeteri kadar yağ ve salça
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Et ve mercimeği ayrı ayrı pişirin Ayrı bir tencerede soğanları halka halka doğrayıp pembeleşinceye kadar yağda kavurun İstediğiniz miktarda salça ilave edin Daha sonra et ve mercimeği tencereye ilave edin Yeteri miktarda tuz ve az miktarda su ekleyerek 15 dakika orta ateşte pişirin Ayrı bir kapta kurutu su ile ezin Pişen yemeği tabaklara servis yapıp üzerine istediğiniz miktarda ezilmiş kurut döküp servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.