![]() |
Ton Balığı Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ton Balığı Pilakisi TarifiTon Balığı Pilakisi Tarifi 500 gram ton balığı dilim 115 gr zeytinyağı (1/2 bardak) 150 gr soğan (2 orta) 100 gr havuç (2 orta) 125 gr sarı patates (1 büyük) 60 gr kereviz kökü (1 küçük) 1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası ya da 1 domates 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 bardak balıkların haşlandığı su 3 bardak su (haşlamak için) 2 tatlı kaşığı tuz Küçük bir tencereye su konularak kaynatılır, bu suya iyice ayıklanmış balık dilimleri atılır ![]() ![]() ![]() Başka bir tencere alınır, buna yukarıdaki ölçülere göre zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğan konulur, soğanlar pempesi bir renk alıncaya kadar kavrulur ![]() Bunlara fındık kadar doğranmış patates, kereviz kökü, tuz, balıklar, haşlanan sudan bir bardağa ve küçük doğranmış bir domates (domates yoksa salçası) katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|