Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, sufle, sığır, tarifi

Sufle Sığır Eti Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sufle Sığır Eti Tarifi



Sufle Sığır Eti Tarifi

1 demet ince kıyılmış maydanoz
100 gr mantar
1 adet dolmalık biber
1 çay kaşığı karabiber
2 gr soğan
60 gr rende kaşar
500 gr sığır kıyması
1 çay kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
3 adet domates

Dolmalık biberi, yıkayın ve küçük parçalara bölün Soğanları soyun ve ince ince kıyın Bu ikisini zeytinyağında kuvvetli ateşte öldürün Önceden yıkanmış ve ince kesilmiş mantarları da içine katın Domatesleri 30 dakika kaynar suda tuttuktan sonra soyun ve çekirdeklerini çıkartın, küçük parçalara bölün Domatesleri kıymayla birlikte soğanların pişmekte olduğu tencereye katın Mayonez, kekik ve diğer otları da ekleyin Tuzunu, biberini ayarlayıp bir tutam da acı biber ekleyin Kuvvetli ateşte, kapağını kapamadan pişirerek yemek suyunun buharlaşmasını sağlayın Sonra ısıyı düşürüp birkaç dakika daha pişirmeye devam edin Rende peyniri Ben-Maride eritin Sonra kremayı katın, karıştırın Karışım ılınınca içine yumurta sarılarını tuz, karabiber ve biraz acı kırmızıbiber katın Yumurtaların beyazlarını kar köpüğü şeklinde çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice peynirli karışıma yedirin Bir fırın kabına etli sebzeli karışımı iyice yayın Üzerine peynirli yumurtayı karışımı örtün 150 derece ısıtılmış 20-25 dakika pişirin Yemek hazır olur olmaz servise alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Sufle Sığır Eti Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sufle Sığır Eti Tarifi



1 YEŞİL DOLMALIK BİBER

2 SOĞAN

100 GR MANTAR

3 ORTA BOY DOMATES

500 GR SIĞIR KIYMASI

1 TUTAM KEKİK

2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ, DEREOTU, KEKİK

TUZ

KARABİBER

ACI KIRMIZIBİBER

ZEYTİNYAĞI

Sufle için:

3 YUMURTA

60 GM TAZE KAŞAR RENDESİ

3 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

TUZ

ACI KIRMIZIBİBER

Dolmalık biberi, yıkayın ve küçük parçalara bölün Soğanları soyun ve ince ince kıyın Bu ikisini zeytinyağında ve kuvvetli ateşte öldürün Sonra önceden yıkanmış ve ince ince kesilmiş mantarları da içlerine katın

Domatesleri 30 dakika kaynar suda tuttuktan sonra soyun ve çekirdeklerini çıkarın, küçük parçalara bölün Domatesleri, kıyma ile birlikte soğanların pişmekte olduğu tenecereye katın Maydonoz, kekik ve diğer otları da ekleyin, tuzunu biberini ayarlaıyıp, bir tutam da acı kırmızı biber katın Kuvvetli ateşte, kapağını kapamadan pişirerek yemek suyunun buharlaşmasını sağlayın Sonra ısıyı düşürüp bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin

Rende peyniri Ben-Maride eritin (yani sıcak su dolu kap içinde peyniri koyduğunuz kap olacak) Sonra kremayı katın karıştırın Karışım ılınınca içine yumurta sarılarını, tuz, karabiber ve biraz acı kırmızı biberi katın

Yumurtaların beyazlarını kar köpüğü şeklinde çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice peynirli karışıma yedirin Bir fırın kabına, etli-sebzeli karışımı iyice yayın Üzerine peynirli yumurtalı karışımı örtün 150 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Yemek hazır olur olmaz servise alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.