![]() |
Sebzeli İncik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli İncik TarifiMalzemeler 2 Adet soğan 1-2 Diş sarımsak 2 Adet havuç Fesleğen 2 Adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates 250 ml ![]() Yarım demet maydanoz 1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber, kekik Mutfak Zorluk 2 Süre 120 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem Hazırlanışı * Soğan, sarımsak ve havuçları soyun ![]() * Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın ![]() * Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() * Una bulayıp, sirkeleyin ![]() * Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın ![]() * Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın ![]() * Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin ![]() * Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin ![]() * Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1 ![]() ![]() * Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın ![]() * Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın ![]() * Tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() * Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin ![]() |
![]() |
![]() |
|