![]() |
Peynirli Hindi Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Hindi Rulosu TarifiPeynirli Hindi Rulosu 8 hindi göğsü dilimi (yaklaşık 500 g 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş) 125 g danajambonu (ince dilimlenmiş) 150 g dilpeyniri (yarım yağlı) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 1 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı taze adaçayı (ya da maydanoz) dalları (süsleme için) Adaçaylı domates sosu: 2 taze soğan (doğranmış) 4 çorba kaşığı sirke 1 orta boy domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri zar biçimi doğranmış) 1 tatlı kaşığı adaçayı 1 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu bir tutam tuz Önce fırınınızı 180°C ısıtın ![]() ![]() ![]() Ruloyu önce yoğurda, sonra ufalanmış ekmek içine bulayıp, bir fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için taze soğanları ve 4 çorba kaşığı sirkeyi bir tencereye karıştırıp tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı yaklaşık 2 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, erimiş peynirin katılaşması için bir kenarda 6-7 dakika bekletin ![]() Hindi rulosunu 5 mm kalınlığında dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|