Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dürümü, hindi, tarifi

Hindi Dürümü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dürümü Tarifi



Hindi Dürümü

350 g haşlanmış hindi eti (kıyılmış)
2-5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
1 iri soğan (iri doğranmış)
1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
2 diş sarımsak (iri kıyılmış)
2 çorba kaşığı kişniş (ya da maydanoz; kıyılmış)
4,çorba kaşığı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam tozşeker
350 g yeşil domates (2 dakika kaynar suda haşlandıktan sonra, her biri 4'e bölünmüş; isteğe bağlı)
100 g çedar peyniri rendesi
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı kekik
bir tutam tuz
8 küçük yufka
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı yoğurt (terdhen yarım yağlı)

Önce fırınınızı 180 °C ısıtın Sivribiberlerin 2/3'ünü blendır kabına koyup, soğanlar, domatesler, sarımsaklar, kişniş (ya da maydanoz), tavuk (ya da hindi) suyu, limon suyu ve tozşekeri katın Sonra blendırı kısa aralıklarla çalıştırarak, kaba püre kıvamı alıncaya kadar (toplam 8 saniye kadar) karıştırın Yeşil domatesleri (isteğe bağlı) katıp, kabaca doğranıncaya kadar (yaklaşık 5 saniye) karıştırın Sosu bir tencereye aktarıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, sosu 10 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın Harcı hazırlamak için, bir salata kâsesinde hindi eti parçaları, çedar peynirinin yaklaşık 60 g'ı, kalan sivribiberler, kimyon, kekik, tuz ve sosun yarısını karıştırıp, bir kenara bırakın
Bir tavayı kısık ateşe oturtup, ısıttıktan sonra, yufkalardan birini tavaya koyarak, her iki yüzünü 10'ar saniye ısıtın Tavayı ateşten alıp, yufkayı tenceredeki sosun içinde altüst ettikten sonra, birtabağa serin Ortasına hindili harçtan 5 çorba kaşığı koyup, yufkayı harcın üstüne yuvarlayarak dürüm haline getirin Dürümü katlama yeri alta gelecek biçimde, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin Kalan yufkalarla öbür dürümleri de aynı biçimde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin
Kalan sıcak sosu dürümlerin üstlerine döküp, kalan çedar peynirini serpiştirin ve tepsiyi fırına vererek, dürümleri 20 dakika pişirin Bu arada krema ve yoğurdu bir kâsede iyice karıştırın Tepsiyi fırından alıp, yoğurt - krema karışımını kaşıkla dürümlerin üstüne aktararak, servis yapın

SERVİS öNERİSİ: Yanında hindiba salatasıyla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.