![]() |
İncik Elbasan Tava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncik Elbasan Tava Tarifiİncik Elbasan Tava Tarifi 6 adet kuzu incik eti (iri iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti de kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç Sosu için; 3 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kekik Ayrıca; 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kuru soğan ve havucu soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri tencereden süzerek çıkarın ![]() Diğer taraftan, sosunu hazırlamak için; yoğurt, yumurtalar ve unu derin bir kaba aktarıp topaksız hale gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() Fırına dayanıklı seramik ya da cam bir kabı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ![]() ![]() Üzerine sırasıyla tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği serpin ![]() ![]() Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|