![]() |
Kremalı Antrekot Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Antrekot TarifiKremalı Antrekot Tarifi 1 kg antrekot (4 eşit servis dilimine ayrılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1 büyük boy yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş) 1 taze kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 1/2 su bardağı acı krema Biftekleri tuz biber serperek una bulayınız ve bir kenara koyunuz ![]() ![]() Başka bir tavada geri kalan tereyağını eritip, köpükleri kaybolunca biftekleri ekleyiniz ve altüst ederek 2 yada 3 dakika kızartınız ![]() Bir maşa ile biftekleri, ısıtılmış bir tabağa alarak üstlerine soğan karışımını yayınız ve sosu hazırlarken sıcak kalmasını sağlayınız ![]() ![]() Biftekleri kızarttığınız tavaya kremayı ekledikten sonra 2 dakika daha devamlı karıştırarak pişiriniz ![]() Sosu bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz ![]() Not: Biberli ve kremalı bir Alman yemeği olan kremalı antrekotun yanında haşlanmış taze patates ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|