Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, fırında, kuzu, tarifi

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



Fırında Kuzu Budu Tarifi

MALZEMESİ
2 adet kuzu budu
2 kaşık sade yağ
tuz
1 çay kaşığı patates unu

YAPILIŞI
Budun damgalarını ve fena kısımlarını çıkarıp hafifçe yıkayınız Fırın tepsisine yerleştirip, yağını ve tuzunu koyunuz Orta hararetli fırında ara-sıra çevirmek suretiyle etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tepside dilimlere keserek servis tabağına alınız Tepside kalan yağa biraz su katınız Su kaynaymca soğuk suda ezilmiş patates unu ilâve ediniz Bir taşım kaynatınız Hazırladığınız bu salçayı, eti sofraya alacağınız zaman etlerin üzerine dökünüz İstediğiniz garnitürle süsleyip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



Fırında Kuzu Budu Tarifi

1 kiloluk kuzu budu
2 domates
Tuz
Karabiber
1 kaşık tereyağı

Bir kiloluk budu fırın tepsisine koyun Buna bir fincan su koyup kızgın fırına sürün Kuzu budu bir saat on beş dakika kızgın fırında pişerken iki domatesin kabuklarını çıkarın Bunları derin bir kaba lokma lokma doğrayın Üzerine bir kaşık tereyağını, tuzu, biberi ekleyip ateşe koyun ve kaşıkla ezerek püre haline getirin Bundan sonra, fırından çıkardığınız kuzunun yağlı suyunu ekleyin Kuzu budunu dilim dilim kestikten sonra, sosu üzerine dökün ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



Fırında Kuzu Budu Tarifi

1 adet kuzu but
150 gr kereviz
05 adet limon
1 adet havuç
1 adet soğan
Aldığı kadar tuz
75 gr pırasanın beyazı
Aldığı kadar tane karabiber
45 gr sana yağı

Havucu kazıyın; soğan ve pırasanın dış kabuklarını ayıklayın Havuç, soğan, pırasanın beyazı ve kerevizi iri parçalar halinde doğrayın Kuzu budunu önce limonla ovun, ardından tuzlayın Sana'yı bir tavada eritin Yağ erir erimez tavayı ateşten alın Ilınınca bir fırça ile önce fırın tepsisini yağlayın, ardından kalan yağı yine fırça ile kuzu budunun her tarafına sürün Karabiberi iri kalacak biçimde dövün Etin her yanına serpiştirin Elinizle hafifçe bastırarak biberin ete nüfuz etmesini sağlayın Eti bir fırın tepsisine yerleştirin Etrafına havuç, soğan, pırasa ve kereviz parçalarını serpiştirin Tepsiyi önceden 220°C'ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, eriyen yağları bir kaşıkla pişme sırasında birkaç kez etin üzerinde gezdirerek, yaklaşık 20 dakika pişirin Fırın ısısını bu sürenin sonunda 180°C'ye düşürüp, kuzu budunu yaklaşık 60 dakika daha, yine her yirmi dakikada bir kez pişme suyunu bir kaşıkla etin üzerinde gezdirerek pişirin Et pişince fırını kapatıp, eti 10 dakika dinlendirin Jü sosu için pişme suyunu bir tel süzgeçten geçirerek, küçük bir tencereye boşaltın Üzerinde biriken yağı alıp, atın Bir taşım kaynatın Kuzu budunu ince dilimleyip, yanında jü sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



Fırında Kuzu Budu Tarifi

2,5 kg'lık 1 kuzu budu
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı et suyu yada su
2 soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
200 gr mantar (dilimlenmiş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklı ğa (240°C) getirip ısıtınız
Derin bir kapta sarımsak, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi iyice karıştırıp bulamaç haline getiriniz Bu bulamacı kuzu budunun her tarafına iyice sürünüz Budu, etli kısmı üste gelecek biçimde tepsiye yerleştiriniz
Küçük bir tencerede tereyağı, zeytinyağı ile hafif ateşte eritiniz Tencereye limon suyu ve et suyunu (yada suyu) ekleyerek kaynatınız Kaynayan suyu budun bulunduğu tepsinin içine döküp, budu kızgın fırında 20 dakika pişiriniz
Sonra fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getiriniz Soğan, maydanoz ve mantarları ekleyerek budu 2 saat daha pişiriniz
Pişmiş budu servis tabağına alıp, tereyağlı pilav ve soğan-mantar karışımı ile süsleyerek servis ediniz

Not: Fırında kuzu budu, klasik bir Ortadoğu yemeğidir Pilav ve sote edilmiş soğan ve mantar karışımı ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



Fırında Kuzu Budu Tarifi

Malzemeler
1 bütün kuzu budu
orta boy 4 patates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz

Yapılışı
Fırın tepsisi 1 kaşık yağla yağlandıktan sonra, but tuzlanır ve yağlı kısmı yukarı gelmek üzere içine yerleştirilir Patatesler ortadan bölünerek tepsinin kenarlarına konur Orta hararetli fırında 2 saat pişirildikten sonra bütünüyle sofraya getirlerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Budu Tarifi



1 kg kuzu budu

1/2 kahve fincanı su

Tuz

Patates püresi:

4 adet büyük boy beyaz patates

2,5 çorba kaşığı tereyağı

1 yumurta

1 yumurta sarısı

1 kahve fincanı kaşar peyniri

Tuz

Morney sos:

15 kahve fincanı tereyağı

1/2 kahve fincanı un

1 su bardağı süt

2 kahve fincanı kaşar peyniri

1 forma francalası

Kemiksiz kuzu budu iple sıkıca bağlanır Üzerine yarım kahve fincanı su dökülür ve yayvan bir tencereye koyulur Isısı üstten verilmiş kızgın fırında 50-60 dakika her tarafı kızarana kadar pişirilir Frından alınarak ipler kesilir Forma denilen 4 köşe 1 uzunca francalanın kabukları ince kesilerek çıkarılır Sağdan sola doğru eğimli yani francalanın sağ kısmı 3 parmak yüksekliğinde, sol kısmı 1 parmak yüksekliğinde kesilir Isıya dayanıklı bir servis tabağının ortasına konur Et dilimlenerek ekmeklerin üzerine yerleştirilir Patates haşlanır Suyu süzülerek ezilir Hazırlanan püreye 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, tereyağı, rende peynir, 1 tadı kaşığı tuz ilave edilir ve iyice karıştırılır Sıkma torbasına koyularak, ekmeğin konduğu tabağın etrafına kordon şeklinde püre sıkılarak tabak süslenir Sos malzemesindeki yağ ve un ateşte iki dakika kavmlur Azar azar süt ilave edilir Hızlıca karıştırılır Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Peynir katılarak tekrar karıştırılır Böylelikle elde edilen morney sos etin üzerine dökülür 15 dakika pişirilir ve servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.