![]() |
Karabuğdaylı Hindi Rulosu Fransa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karabuğdaylı Hindi Rulosu Fransa TarifiKarabuğdaylı Hindi Rulosu (Fransa) 8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş) 350 g ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış) Karabuğdaylı harç: 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 küçük kereviz sapı (küp biçiminde doğranmış) 100 g kavrulmuş karabuğday 4 çorba kaşığı elma sirkesi 125 g mantar (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı filizlendirilmiş buğday 1 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış) Sirke Sosu: 1 su bardağı elma sirkesi 1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 25 cl ![]() bir tutam tuz Ispanakları kaynar suda yaklaşık 1 dakika haşlayıp, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın ![]() Harcı hazırlamak için, tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi dilimlerini mutfak tezgâhına serip, üstlerini haşlanmış ıspanak yapraklarıyla kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için sirke, arpacık soğanları ve kekiği küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Her iki tencereyi de ateşten alıp, alüminyum folyoları açarak, hindi rulolarını kesme tahtasına (ya da mutfak tezgâhına) yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|