Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kenger, meftunesi, tarifi

Kenger Meftunesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kenger Meftunesi Tarifi



Kenger Meftunesi Tarifi

Diyarbakırlılar Derneği

Yarım kg yağlı parça kuzu ya da koyun eti suda hafif pişirilir Sonra; temizlenmiş ve suda bırakılmış 2 kg kenger, etin üzerine ilave edilir, ikisi birlikte hafif ateşte pişirilir Kaşıkla karıştırılmaz Piştikten sonra kengerin üzerini bir parmak geçecek kadar sumak suyu ve bir kaşık salça katılır Et piştiği zaman yemek de pişmiş demektir İstenirse sarımsak ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.