Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, eti, kebabı, tarifi, tas

Dana Eti Tas Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Eti Tas Kebabı Tarifi



Dana Eti Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı biber
Yarım çay bardağı domates suyu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı nane

Yapılışı:
Kuşbaşı etler iyice yıkanır Soğanlar ince ince doğranarak tuz, nane ve kekikle karıştırılır Bu karışım etlere ilave edilir ve iyice karıştırılır 3 saat terbiye olması için bekletilir Etler terbiye olduktan sonra, hepsi bir tencereye boşaltılır, üzerine domates suyu ilave edilir Etlerin üzeri örtülecek kadar su ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir Eğer suyu az gelirse üzerine bir miktar daha sıcak su ilave edilmelidir Etler pişince ateşten alınır ve yanında patates püresi ve pilav ile birlikte sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.