![]() |
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provensal Usulde Barbunya Balığı TarifiProvensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi Aldığı kadar defne yaprağı Aldığı kadar tarhun otu 1 tatlı kaşığı kişniş Aldığı kadar tuz 6 adet barbunya balık 300 gr kabak Aldığı kadar karabiber 3 diş sarımsak 8 adet fesleğen Aldığı kadar maydanoz 300 gr domates 400 gr patlıcan Aldığı kadar balık suyu Aldığı kadar kekik Barbunyaları yıkayın, pullarını kazıyıp içlerini temizleyin ve başını, kuyruğunu atıp ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provensal Usulde Barbunya Balığı Tarifi6 BARBUNYA BALIĞI (250 GR'DAN AZSA, 12 BARBUNYA BALIĞI) 300 GR KABAK 300 GR DOMATES 400 GR PATLICAN 3 DİŞ SARMISAK 1 TATLI TOZ KAŞIĞI KİŞNİŞ KEKİK DEFNE YAPRAĞI MAYDANOZ, TARHUNOTU 8 BÜYÜK YAPRAK FESLEĞEN TUZ KARABİBER BALIK SUYU (KAYNAMA SUYU) Barbunyaları yıkayın, pullarını kazıyıp içlerini temizleyin ve başını, kuyruğunu atıp ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates, patlıcan ve kabakları incecik halkalar şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() Sonra tuz, biber, kekik ekin, defne yapraklarını yerleştirin, maydonoz ve kıyılmış sarmısak serpiştirin ![]() ![]() ![]() Fesleğen, maydonoz ve tarhunotunu ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|