![]() |
Yoğurtlu Hindi Salatası Fransa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Hindi Salatası Fransa TarifiYoğurtlu Hindi Salatası (Fransa) 500 g haşlanmış hindi göğüs eti (derileri alındıktan sonra, küçük kuşbaşı doğranmış) 600 g taze patates 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 100 g mantar (her biri 4 e bölünmüş) 2 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı sirke 6 suteresi dalı (yaprakları ayıklanıp, sapları atılmış) 3 taze soğan (doğranmış) 1 yeşil salata (yıkanıp, süzdürülmüş) 2 orta boy domates (dilimlenmiş) 1 salatalık (dilimlenmiş) 1 orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış) Yoğurt sosu: 1 taze soğan (doğranmış) 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı kereviz tohumu (isteğe bağlı) 4 damla acıbiber sosu 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 6 çorba kaşığı yoğurt 1 diş sarımsak (kıyılmış) Bir tencerede su kaynatıp, kaynayınca patatesleri koyarak, tencerenin kapağını kapatın ve patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin ![]() ![]() Zeytinyağını küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada büyük bir tencereye kuşbaşı hindi etleri, ılık patates parçaları, suteresi yaprakları ve taze soğanları koyup, karıştırın ![]() ![]() Bütün sos malzemesini bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatarak, malzeme iyice karışıncaya kadar (yaklaşık 30 saniye) hızlı hızlı sallayın ![]() Kavanozdaki sosu, hindi karışımının üstüne boşaltıp, hafifçe karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|