![]() |
Sirkeli Bıldırcın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirkeli Bıldırcın TarifiSirkeli Bıldırcın 8 bıldırcın (yaklaşık 1 kg) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı biberiye 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 25 cl ![]() 4 çorba kaşığı elma sirkesi Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() Bıldırcınların göğüs boşluklarına karabiber, tuz, biberiye ve sarmısakları serpip, mutfak tezgâhına sırtüstü yatırın ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını ateşe dayanıklı bir cam kaba koyun ![]() ![]() Kabı fırından alıp, orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulyelerle ![]() NOT: FIRINDA YÜKSEK SICAKLIKTA PİŞİRME, BILDIRCINLARIN İYİCE KIZARARAK DERİLERİNİN KITIR KITIR OLMASINI SAĞLAR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|