![]() |
Şeytan Soslu Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Soslu Kuzu TarifiŞeytan Soslu Kuzu Tarifi 2 büyük kuzu döşü (bütün bırakılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 5 su bardağı tavuk suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı toz hardal 3 çorba kaşığı bayat ekmek içi 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeytan sosu Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Etleri, tuz ve biberle ovup, büyük bir güvece koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırından alıp, etleri iki büyük kaşık yardımıyla çıkararak, büyük bir servis tabağında soğumaya bırakınız ![]() Etler soğuyunca, keskin bir bıçakla, 5 cm boyutlarında küp biçiminde kesip, kemiklerini atınız ![]() Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Eritilmiş tereyağı, pul kırmızıbiber ve hardalı küçük bir kasede karıştırıp, etleri önce bu bulamaca, sonra da ekmek içine bulayınız ![]() ![]() Izgaranın sıcaklığını azaltıp, etlerin her yanını 3-4 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız ![]() Tepsiyi alıp etleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, yanında şeytan sosuyla servis ediniz ![]() Not: Yanında haşlanmış taze patates ve baklayla baş yemek olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|