Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mikrodalga, piliç, sufle, tarifi

Piliç Sufle (Mikrodalga) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Sufle (Mikrodalga) Tarifi



Piliç Sufle (mikrodalga)

4 piliç inciği (derileri alınmış)
500 g patates
bir tutam hintcevizi rendesi
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 soğan (ince doğranmış)
1 kereviz sapı (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı salça
75 g iç bezelye
5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
6 yumurtanın akı

Sütü küçük bir tencerede yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın Kabı ateşten alıp, bir kenara bırakın
Patatesleri 3 - 4 yerinden delip, kâğıt mutfak havlusu üstünde mikrodalga fırına yerleştirerek, % 100 ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin Sonra fırından alıp, başka bir kâğıt havluya sararak, bir çatal kolayca batıncaya kadar (5-10 dakika) bekletin Her patatesi soyup, ortadan 2'ye keserek blendır kabına koyun Süt, hintcevizi rendesi, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberin yarısını ekleyip, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın
Piliç inciklerini kekik ve kalan karabiberin yarısıyla ovup, bir kenara bırakın 1,5 litrelik (6 su bardağı) bir sufle kabında soğanlar, kereviz sapları, salça, kalan tuz ve kalan karabiberi karıştırıp, kabı mikrodalga fırına yerleştirerek, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Kabı fırından alıp, karıştırdıktan sonra, piliç inciklerini, kalın bölümleri kabın çeperlerine bakacak biçimde dizin ve kabı yeniden fırına vererek, incikleri % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin Kabı fırından alıp, incikleri çevirerek, ince bölümleri kabın çeperlerine bakacak biçimde dizin Sonra kabın çeperlerinin üst bölümüne tereyağını sürün
Blendır kabındaki patates püresini bir salata kâsesine aktarın Blendır kabını soğuk su altında yıkayıp, iyice kurulayın Yumurta aklarını blendır kabına koyup, karıştırarak kar haline getirin Kar halinde yumurta aklarının 1/4'ünü kâsedeki püreye karıştırıp, sonra geri kalanını ekleyerek, hafifçe karıştırın
Patates püresi - yumurta akı karışımını sufle kabına boşaltın (kap ağzına kadar dolu olmalıdır) Kabı fırına yerleştirip, sufleyi % 75 ısıtılmış fırında (her 5 dakikada bir, kabı olduğu yerde 1/4 oranında çevirin) üstü altın sarısı bir renk alıncaya ve hafifçe gevrekleşinceye kadar (15 - 20 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, piliç sufleyi kabında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.