![]() |
Balık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık İzgara TarifiBalık Izgara Tarifi 100 -150 gr balık 1/2 limon 1/2 fincan zeytinyağı İki - üç dal maydanoz Tuz Balık ızgara, mevsimine, iyi dönemine göre, uskumru, palamut, çingene palamudu, çipura, lüfer, bcrbunya, kılıç gibi balıklardan olur ![]() Balık iyice temizlendikten sonra yıkanır, yeteri kadar tuzu da konulduktan sonra bir saat kadar bekletilir ![]() ![]() Bir saat kadar bekletilen balık fazla kuvvetli olmayan mangal ateşinde, ızgara ile ateş arasındaki uzaklık beş - altı parmak olacak şekilde pişirilir ![]() ![]() Piştikten sonra doktor tavsiyesine göre, miktarı da hesaplanarak, üzerlerinde limon ve zeytinyağı gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık İzgara Tarifi1 kilo balık 1 limon 1,5 kahve fincanı zeytinyağı biraz tuz Pullarını kazıyarak çıkarıp, içini ve solungaçlarını temizlediğiniz balıkları iyice yıkayıp, tuzlayarnk bir saat kadar bu halde bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kâseye 1,5 kahve fincanı zeytinyağı koyarak, bir limonun suyunu ilâve ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|