![]() |
İngiliz Usulü Kuzu Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz Usulü Kuzu Güveci Tarifiİngiliz Usulü Kuzu Güveci Tarifi 1,5 kg'lık 1 kuzu gerdan (iri parçalar halinde kesilmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1250 gr patates (kabukları soyulup, dilim dilim doğranmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) önce fırınınızı hafif sıcaklığa (150°C) getirip ısıtınız ![]() Bir çorba kaşığı yağla, büyük bir güveci yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Eti sarımsak, şeker, tuz ve biberle ovup, bir kenara bırakınız ![]() Güvecin dibine bir sıra patates, üstüne bir sıra et döşeyip, en üstte patates sırası olacak biçimde, işlemi bütün patates ve etler bitene kadar tekrarlayınız ![]() ![]() Güveci fırından çıkarıp, üstünü açarak maydanozla süsleyiniz ![]() ![]() Not: İngiliz usulü kuzu güvecini, naneli bezelye ve havuçla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|