Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpalı, mikrodalga, piliç, tarifi

Arpalı Piliç Mikrodalga Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpalı Piliç Mikrodalga Tarifi



Arpalı Piliç (mikrodalga)

4 piliç (her biri yaklaşık 500 g, yıkanıp, kurulanmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
100 g arpa
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 küçük soğan (doğranmış)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
bir tutam kırmızıbiber

Ateşe dayanıklı bir kâseye 25 cl (1 su bardağı) ılık su koyup tuzun yarısını serperek, kâseyi fırına verin ve % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika ısıtın Kâseyi fırından alıp, arpaları ekleyerek yeniden fırına verin ve arpaları aynı sıcaklıkta 5 dakika pişirin Karıştırıp, 4 dakika daha aynı sıcaklıkta pişirdikten sonra kâseyi fırından alarak ustunu plastik filmle örtün ve bir kenarda 10 dakika bekletin Plastik filmi alıp, peynir rendesini serperek, karıştırın
Başka bir ateşe dayanıklı kâseye tereyağının yarısını koyup kâseyi fırına vererek, % 100 ısıtılmış fırında tereyağı eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin Kaseyi fırından alıp soğanlar, dolmalık biber parçaları, sarmısaklar ve kekiği ekleyerek, karıştır,n Kâseyi firma verip kanşımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin Kaşeyi fırından alıp mantarları ve kalan tuzu ekleyerek iyice kanştırın ve kâseyi yeniden fırına verip, karışım, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Sonra kâseyi fırından alıp, içindeki karışımı, öbür kâsedeki arpalara karıştırın
Elde ettiğiniz arpalı harcı, piliçlerin gögüs boşluklarına, gevşek biçimde doldurup, piliçlerin gögüs boşluklarını dikin Butlarının iki ucunu çaprazlama üst üste getirip bağlayın Sonra göğüs yanları üste bakacak ve kanatların uçları sırtlarının altında kalacak biçimde birer plastik film içine koyup (film içinde piliçlerin göğüsleri yukarı bakmalıdır), fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, piliçleri % 100 ısıtılmış fırında 12 dakika (her 4 dakikada bir altüst edin) pişirin
Tepsiyi fırından alıp, plastik filmleri çıkararak atın Kalan tereyağını ateşe dayanıklı bir kâseye koyup, kâseyi fırına vererek, tereyağı eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin Kâseyi fırından alıp, erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla piliçlerin üstlerine sürerek, kırmızıbiberi serpin Piliçleri yeniden göğüs yanları yukarı bakacak biçimde fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, göğüsleri % 100 ısıtılmış fırında 12 dakika (her 4 dakikada bir altüst edin) pişirin Tepsiyi fırından alıp piliçleri 5 dakika bir kenarda beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.