![]() |
Patatesli Kuzu Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Kuzu Filetosu TarifiPatatesli Kuzu Filetosu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu filetosu (temizlenip fazla yağları alınmış ve büyük bir tencereye sığacak büyüklükte kesilmiş) 1 çorba kaşığı rafine yağ 30 gr tereyağı 1 büyük soğan (ince halkalar halinde doğranmış) 4 büyük patates (kabukları soyulup ince dilimlenmiş) 1/2 kg domates (kuşbaşı doğranmış) 1/4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik Büyük bir tencerede, rafine yağ ve tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() 2 çatal yardımıyla eti tencereden alıp, bir kenara bırakınız ![]() Tencerede kalan yağa soğanları katıp, arasıra karıştırarak, 5 dakika kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 büyük çatal yardımıyla eti tencereden çıkarıp, bir tahtanın üstüne koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Patatesli kuzu filetosunu, tereyağlı yeşil sebze ya da salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|