![]() |
Mantarlı Kuzu Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Kuzu Filetosu TarifiMantarlı Kuzu Filetosu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu filetosu (kemiği ve bütün fazla yağı temizlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 500 gr mantar (temizlenip, ikiye bölünmüş) 1 çorba kaşığı un 1/2 su bardağı süt 60 gr (1/4 su bardağı) krema kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() 1 çorba kaşığı tereyağı ile orta boy bir rosto tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Filetonun her yanını, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı biber ile ovunuz ![]() Filetoyu rosto tepsisine koyup fırının orta katında 20 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını azaltıp, eti 1 saat 20 dakika daha, bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz ![]() Etin pişmesine 15 dakika kala mantarları hazırlayınız ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, mantarları 3-4 dakika, karıştırarak sote ediniz ![]() Tencereyi ateşten indirip, delikli kepçeyle mantarları çıkararak bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup, hazırladığınız sosu ağır ateşte, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Filetoyu fırından çıkarıp, rosto tepsisinden kesme tahtasına aktarınız ![]() ![]() Mantarlı sosu etlerin üstüne döküp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|