Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
artvin, kebabı, pileki, tarifi

Pileki Kebabı (Artvin) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pileki Kebabı (Artvin) Tarifi



Pileki kebabı (artvin) tarifi

Tavuk etinden yapılan yöresel yemek Satırla kıyılan tavuk eti, tuz ve baharatı katılıp yoğrulduktan sonra kızdırılmış pileki'ye konur, pilekinin üst kapağı da kapatılıp ateşte pişirilir

Not: Pileki; pişmiş topraktan yapılan, yuvarlak tepsi biçiminde kap Çift olarak kullanılır, iki kapak gibi birbirlerini kapatırlar, örterler Ekmek pişirmede kullanılır Pilekilerin iç yüzeyleri ateşe tutularak ısıtıldıktan sonra bir büyük ekmeklik hamur pilekinin içine konur ve diğer parça da üstüne kapatılır İki pileki birbirine dayanır ve arasında ateş yakılır Böylece ekmek pişirilir Buna pileki ekmeği denir Rumca TDES: »plaka: İtalyanca placca (düz levha)dan plaka (levha) Grek-Latin kökenli: Latince plaga, Grekçe plaks (iki dilde de düzleştirilmiş levha, düz yüzey) Anadolu halk ağzında pleki (Rumcadan geçme) Pleki ekmeği (pleki denen düzocaktaşı üzerinde pişirilen ekmek) Pileki dayatmak: Ekmek pişirmek için pilekileri birbirine dayayarak arasında ateş yakmak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.