![]() |
Zencefilli Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Kuzu Budu TarifiZencefilli Kuzu Budu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu budu 2 diş sarımsak (her biri 4 parçaya kesilmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı zencefil (çekilmiş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1+1/2 su bardağı et suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir rosto tepsisinde yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Rosto tepsisini ateşten alıp fırının orta katına sürünüz ![]() ![]() Fırının ısısını orta sıcaklığa (180°C) düşürerek 1,5 saat daha, et yumuşayıp, bıçak sokulduğunda renksiz su akana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, eti ısıtılmış servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|