![]() |
Cevahir Kavurma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevahir Kavurma Tarifi1 adet kuzu ciğeri 2 adet kuzu böbreği 1 adet kuzu yüreği 2 demet taze soğan 125 gram margarin Tuz Karabiber Kekik Kırmızı pul biber İsteğe göre sivri biber ve dereotu Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım ![]() ![]() Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra, ciğerleri ilave edip 1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim ![]() Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim ![]() Son olarak baharatlarını katıp, ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim ![]() isteyenler sulu, isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|