Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevahir, kavurma, tarifi

Cevahir Kavurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevahir Kavurma Tarifi



1 adet kuzu ciğeri

2 adet kuzu böbreği

1 adet kuzu yüreği

2 demet taze soğan

125 gram margarin

Tuz

Karabiber

Kekik

Kırmızı pul biber

İsteğe göre sivri biber ve dereotu

Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım Tencereye 125 gram margarin koyup, eritelim

Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra, ciğerleri ilave edip 1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp

ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim

Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim

Son olarak baharatlarını katıp, ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim

isteyenler sulu, isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.