![]() |
Soğanlı Sığır Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Sığır Rulosu TarifiSoğanlı Sığır Rulosu 4 sığır budu dilimi (her biri yaklaşık 125 g, bütün yağları alınmış) 600 g arpacık soğanı (kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra, süzdürülüp, kabukları soyulmuş) 75 g kuruüzüm bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı sirke 4 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal) 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Ruloları mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini ızgara etme saatinden 30 dakika önce yakın; fırın ızgarasının altında pişirecekseniz, fırınınızı ızgara etme saatinden 10 dakika önce yakın ![]() Emaye bir tencereye soğanlar, kuruüzümler, tuz ve sirkeyi koyup, 25 el (1 su bardağı) su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı birtaşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada but dilimlerini dilip, dövün ![]() ![]() Her dilimi gevşek bir paket halinde sarıp, sarmaları sicimle bağlayın ![]() ![]() Sarmaları ızgaraya yerleştirip, her 2 dakikada bir çevirerek, 8 dakika ızgara edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|