![]() |
Sebzeli İzgara Antrkot Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli İzgara Antrkot TarifiSebzeli Izgara Antrkot 4 kalın antrkot dilimi (her biri yaklaşık 300 g bütün yağları alınmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (hafifçe dövülmüş) 3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış) 500 g patlıcan (küçük kuşbaşı doğranmış) 2 küçük soğan (doğranmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, her biri iri zar biçiminde doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Antrkotları mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini 30 dakika önceden yakın; fırın ızgarasının altında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını 10 dakika önceden yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|