![]() |
Sarımsak Soslu İzgara Bonfile Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsak Soslu İzgara Bonfile TarifiSarımsak Soslu Izgara Bonfile 4 parça bonfile (her biri yaklaşık 125 g) 2 baş sarımsak (diş diş ayrılmış, ama dişler soyulmamış) 1/2 tatlı kaşığı ardıç meyvası (hafifçe dÖvülmüş;isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tane karabiber (hafifçe dövülmüş) 3 arpacık soğanı (doğranmış) 50 cl ![]() Önce fırınınızı 240 °C ısıtın ![]() ![]() Bonfileleri mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini ızgara etme saatinden 30 dakika önce yakın; fırında pişirecekseniz, fırınınızın İzgarasını ızgara etme saatinden 10 dakika önce yakın ![]() Ardıç meyvaları (isteğe bağlı) ve karabiberleri bir kâsede karıştırın ![]() ![]() Emaye bir tencereye et suyu ve arpacık soğanlarını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı kaynatın, karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bonfileleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 3'er dakika (kanlı sevmiyorsanız, 5'er dakika) ızgara edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|