![]() |
Limon Soslu Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Kuzu Budu TarifiLimon Soslu Kuzu Budu Tarifi 3 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri ayıklanıp fazla yağları temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 limonun suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 2 su bardağı et suyu 2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 4 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) Etin her tarafını tuz ve biberle ovup bir kenara bırakınız ![]() ![]() Üstüne, sarımsak ve limon kabuğu rendesini serpip, limon suyu ve et suyunu dökünüz ![]() ![]() ![]() İki büyük çatalla eti döndürüp, tencerenin kapağını yeniden kapatarak 1 saat daha, ete bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten indirip, eti iki büyük çatalla çıkararak servis tabağına koyup, sosu hazırlarken sıcak kalmasını sağlayınız ![]() Madeni bir kaşıkla, tenceredeki sosun üstünde biriken bütün yağları alıp, ince bir süzgeçten süzerek orta boy bir tencereye aktarınız ![]() Yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırparak, sosa yumurta sarısı ve mısır nişastasını katmız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, krema ve soğanları katarak karıştırınız ![]() ![]() Not: Bu yemeği, patates kroketi ve sote karnbaharla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|