![]() |
Köy Usulü Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Usulü Kuzu Budu TarifiKöy Usulü Kuzu Budu Tarifi 2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, fazla yağları ayıklanmış) Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1+1/4 su bardağı et suyu Baharat torbası: 4 sap maydanoz 2 fiske kekik 1 defne yaprağı Sosu: 2 büyük patlıcan 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 3/4 su bardağı zeytinyağı 1 büyük dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 500 gr domates (kabukları soyulup küçük küp biçimi doğranmış) 1 çay kaşığı karabiber ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°) getirip ısıtınız ![]() ![]() Yağı orta boy bir tencerede kızdırıp pirinç, maydanoz, sarımsak, tuz ve biberi katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Baharat torbasını rosto tepsisinin dibine koyup, üstüne eti yerleştiriniz ![]() Et suyunu küçük bir tencerede kaynatınız ![]() ![]() Eti, fırında, arasıra sosundan gezdirerek 2 saate yakın pişiriniz ![]() ![]() Bu arada, patlıcanı küp biçiminde doğrayıp süzgece koyarak, üstüne bir tatlı kaşığı tuz serpiniz ![]() ![]() Zeytinyağı orta ateşte kızdırıp, patlıcanları arasıra döndürerek 8-10 dakika, her yanları pembe olana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Kuzu budunu fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak yanında patlıcanlı sosuyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|