Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendili, piliç, tarifi, yahni

Beğendili Piliç Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Piliç Yahni Tarifi



Beğendili piliç yahni tarifi

3 Kişilik

Malzemeler:
Piliç göğüs (3 adet)
Piliç baget (3 adet)
Soğan (2 adet orta boy)
Sivribiber (4 adet)
Domates (2 adet)
Maydanoz (yarım demet ince doğranmış)
Margarin (2 çorba kaşığı)
Defne yaprağı (2-3 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Un (1 bardak bulamak için)
Su (2 bardak sıcak)
Beğendisı için:
Patlıcan (2 adet orta boy közlenmiş)
Un (2 çorba kaşığı)
Süt (1 su bardağı)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Rendelenmiş kaşar (50 gram)
Tuz (1 çay kaşığı)

Hazırlanısı
Bir kabın içine 1 bardak un koyun ve 3 adet tavuk bageti ve 3 adet piliç göğsünü iyice una bulayın 4 adet yeşil sivribiberi iri iri doğrayın Kabuğu önceden soyulmuş 2 adet soğanı iri iri doğrayın Kabuğu önceden soyulmuş 2 adet domatesi iri iri doğrayın
Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarin koyun, eritin ve içine önceden una bulanmış 3 adet tavuk budunu ve piliç göğsünü atın ve yaklaşık 2-3 dakika boyunca karıştırarak kavurun Üzerine önceden dilimlediğiniz soğanları ekleyin ve bu şekilde yaklaşık 3-4 dakika boyunca karıştırın Üzerine 2 adet defne yaprağı, önceden dilimlediğiniz sivribi-berleri ve yarım demet maydanozu ekleyin ve karıştırmaya devam edin Karışımı bu şekilde 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üzerine önceden dilimlenmiş dpmatesleri ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırın Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edin ve 1 dakika daha karıştırın
Tavukların üzerine gelecek kadar yani yaklaşık 2 bardak sıcak su ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve bu şekilde kaynamaya bırakın Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin Önceden açık ateş üzerinde közlenmiş ve kabukları soyulmuş ve ince doğranmış patlıcanları bir kasenin içine alın
Bir tavanın içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin Üzerine 2 çorba kaşığı un koyun ve un be-yazlaşıp, köpürünceye kadar kısık ateşte kavurun Un beyazlaşınca üzerine 1 bardak soğuk süt ve 2 adet önceden közlenmiş patlıcanı ilave edin Bu karışımı bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın Yaklaşık 5-6 dakika iyice karıştırdıktan sonra ocaktan indirin Üzerine 50 gram rendelenmiş kaşarı ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak kaşarı sosa iyice yedirin Beğendi sosunu bir servis tabağının içine alın ve üzerine pişen tavukları koyarak yemeğinizi servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.