Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, kuzu, pirzola, tarifi

Kuzu Pirzola İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Pirzola İzgara Tarifi



Kuzu Pirzola Izgara Tarifi

1 kg kuzu pirzolası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (orta boy)
1 çorba kaşığı kekik (istenirse)
tuz

Pirzola kalemleri kasaba hazırlatılır, dövdürülür ve yarım parmak oluncaya kadar incelttirilir, yassılaştırılır Bunlar bir sahana konur Üzerine ölçülere göre zeytinyağı ile ince rendeden geçirilmiş soğanın suyu Karıştırılır, 1 - 2 saat dinlendirilir Bu süre dolduktan sonra pirzolalar yağlanmış tel ızgaraya yerleştirilerek, harlı ama alevsiz mangal kömürü ateşinin üzerine oturtulur Pirzolaların alt tarafı kızarıp üst tarafı terlemeye başlayınca öbür tarafı çevrilir Böylece bir tarafı 4, diğer tarafı da 4 dakika olmak üzere kızartıldıktan sonra ılık bir tabağa alınır, tuzlanır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.