![]() |
Mücverli Kuzu Madalyonu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mücverli Kuzu Madalyonu TarifiMücverli Kuzu Madalyonu 1 kg yağsız kuzu eti (tercihen sırttan, bütün yağları alınıp 12 parça halinde kesilmiş) 3 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış, süsleme için) Mücver: 350 g kabak (rendelenmiş) 1 havuç (rendelenmiş) 1 yumurtanın akı 3 çorba kaşığı kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi 2 çorba kaşığı un (ya da tercihen kepekli un) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı Kuzu etlerini iki plastik film tabakası arasına koyup, et tokacıyla biraz yassıltarak, bir kenara bırakın ![]() ![]() Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi açıp, tavaya etleri koyarak, harlı ateşte her iki yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2'şer dakika) kızartın ![]() Mücverleri bir servis tabağına yerleştirip, tavayı ateşten alarak, madalyonları mücverlerin üstüne aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|