Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Tavuk Güveci TarifiMalzemeler: - 4 adet dövülmüş tavuk göğsü, - 1 su bardağı iç bezelye, - 2 adet havuç, - 2 adet kırmızı soğan, - 1 kahve fincanı pirinç, - 4 yemek kaşığı sıvı yağ, - Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı), - Kekik ![]() Yapılışı: Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|