Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, kadayıflı, kadın, köfte, tarifi

Kadayıflı Kadın Budu Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Kadın Budu Köfte Tarifi



Kadayıflı Kadın Budu Köfte Tarifi

500 gr Orta yagli dana kiymasi, 1 Tatli kasigi Kek kabartma tozu ile yogrulup bir gun dolapda bekletilir (karbonat acimtirak bir tat verdiginden, kabartma tozunu tercih ederim) ertesi gun Kiymamiz Inegol koftesi sekline donmustur Tatli kasigi tuz, biber sarimsak tozu ve 2 yemek kasigi misir unu ile yogurun Bir saat sonra 1 kucuk sogani ince ve kucuk dograyip, 2 yemek kasigi sivi yagda biraz kavurup kiymanin YARISINI ilave edip 7-8 dakka kavurun Kasikla yapisan kiymalari dagitin, iki yemek kasigi su ilave edin,1-2 dakka daha karistirarak kavurun Kenarda sogumaya birakin Eger varsa eskiside olabilir, yoksa 1 cay bardagi pirinc 2 cay bardagi sicak suda az tuz ilave edip pisirin Bunu da kenara alip sogutun 3 yumurtayi cirpin, bir kapta, pismis, pismemis kiymalari ve soguk pilavi karistirip, az miktarda yumurtadan ilave edin(bir yumurtadan az olabilir) Guzelce yogurun, 5-6 top yapin10 dakka kadar buzdolabinda dinlendirin
Bir tabağa 1 bardak un koyun Ikinci tabaga,300 gram kadar kadayifi makasla 4-6 milim kesin (kadayif kirintisi, ekmek kirintisindan daha gevrek, daha lezzetli ve orjinal gorunuslu olacaktir) Ucuncu
tabaktada cirpilmis yumurtaniz hazirdir Dolaptan cikardiginiz yuvarlak kiyma toplarini iki elinizle, bastirip uzatip oval sekil verin, yarim parmak kalinliginda olsun Once una, sonra Yumurtaya sonra kadayif kirintilarina hertarafini bulayin Orta dereceye isinmis iki parmak derinligindeki sivi yagin icine birakin 1-2 dakka sonra hafifce catal, kasik yardimi ile bir kac defa cevirin 4-6 dakka icinde her tarafi kizarinca pecete kagidi serilmis tabaga cikartin Gorunusu orjinal, CITIR CITIR, ici yumusak, sicak veya soguk yenen, bir kat daha kabardigi icin servis tabagini dolu dolu ve zengin gosteren, cok ozel bir kofte

Not: Bu kaplama metodunu KIZARTMA yaptiginiz bircok seyde uyguluyabilirsiniz, ekmek kirintisindan cok daha lezzetli, ilginc ve gevrek olacaktir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.