Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, koyun, makarnalı, tarifi

Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi



Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi

1 kg koyun kol kürek eti
6 tane küçük kabak
5 tane domates
1 tane soğan
2 dolmalık biber
1 küçük tutam 0 numara çubuk makarna
3 tane havuç
1 dal kereviz

Et kemikli olarak birer porsiyonluk parçalara bölünür 10 bardak suyla birlikte pişirilir Kaynamaya başlayınca köpükleri alınır Sebzeler ayıklanıp bütün olarak ete ilâve edilir Kapak örtülerek orta ısılı ateşte, kemikle et birbirinden kolaylıkla ayrılacak hale gelinceye kadar kaynatılır Makarnalar kırılarak ilâve edilir ve tuz atılır Makarnalar piştikten sonra biraz karabiber atılır Yemek piştikten sonra içindeki su miktarı etin yüzeyine yaklaşık olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.