![]() |
Adapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) TarifiAdapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) Tarifi 1 büyük soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 100 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm 125 gr tavuk ciğeri 1/2 çorba kaşığı yenibahar 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kimyon 1 su bardağı haşlanmış pirinç 3 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, fazla yağları ayıklanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı un 1 çorba kaşığı domates salçası 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1+1/4 su bardağı tavuk suyu Harcı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız ![]() Harcı hazırlamak için tereyağı, orta ateşte, büyük bir tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kuru üzümleri, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz ![]() ![]() Tavuk ciğerlerini tavaya koyup sık sık karıştırarak 6-7 dakika kavurunuz ![]() ![]() ![]() Ciğerleri, kasedeki soğanlı karışıma katıp yenibahar, karabiber, kimyon ve haşlanmış pirinci ekleyiniz ![]() ![]() Kemikleri çıkarılmış kuzu budunu, yağlı kısmı alta gelecek biçimde kesme tahtasına yayınız ![]() ![]() ![]() Kuzu budunu büyük bir tencereye koyup, tereyağı küçük küçük parçalar halinde üstüne serpiştiriniz ![]() ![]() Tencereyi fırından çıkarıp, eti kesme tahtasına koyarak dilim dilim keserek, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz ![]() Tencerede 1 çorba kaşığı yağ bırakıp kalanını dökünüz ![]() ![]() Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş domates salçası, kurmızıbiber ve tavuk suyunu katıp kaynattıktan sonra, 1 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|