![]() |
Tirit ( Konya ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tirit ( Konya ) TarifiTirit ( Konya ) Tarifi 4 Kişilik Gerekli Malzemeler: Dana kuşbaşı (400 gram) Margarin (1, 5 çorba kasığı) Pide (1 adet) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (i çay kaşığı) Kimyon (1 çay kaşığı) Kuru soğan (yarım adet) Maydanoz (1/6 demet) Su (1,5 bardak, sıcak) Sosu için: Domates (2 adet) Tuz (yarım çay kaşığı) Karabiber (varım çay kaşığı) Tereyağı (1 çorba kaşığı) Bİr tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin ![]() ![]() ![]() Diğer yanda sosu hazırlamak için 2 adet domatesi önce ortadan ikiye bölün ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin ![]() ![]() Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 1 adet pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezindirerek dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|