![]() |
Peynirli Sebzeli Kuzu Sote (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sebzeli Kuzu Sote (Fransa) TarifiPeynirli Sebzeli Kuzu Sote (Fransa) 500 g yağsız kuzu eti (but ya da sırttan, bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 250 g makarna 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 250 g arpacık soğanı (kaynar suda 2 dakika haşlandıktan sonra, kabukları soyulmuş) 250 g küçük mantar (yıkanıp, kurulanmış) 350 g patlıcan (kuşbaşı doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 15 g (3/2 çorba kaşığı) kaşar (ya da Parmesan) peyniri (iri parçalar halinde rendelenmiş) Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu kaynatın ![]() Sonra makarnaları koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidi'rler) kadar (yaklaşık 6 dakika) haşlayın ![]() ![]() Yapışmayan birtencereyi harlı ateşe oturtup, kızdırın ![]() ![]() ![]() Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup, kapağını kapatarak yeniden orta ateşe oturtun ve soğanları ara sıra karıştırarak, renkleri sararıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin ![]() ![]() Kâsedeki etleri yeniden tencereye koyup, makarnalar, kekik ve karabiberi ekleyerek, makarnalar iyice ısınıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) sık sık karıştırarak pişirin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında hindiba salatasıyla ![]() |
![]() |
![]() |
|