Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, manisa, tarifi

Manisa Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Manisa Kebabı Tarifi



Manisa kebabı tarifi

MALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
200 gram bezelye
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
50 gram margarin
Kekik
Tuz
5 su bardağı su
Krep malzemesi:
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 dal maydanoz
1 dal dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Soğanları ince kıyın, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun Havuçları ince ince dilimleyin, etlerle birlikte soğanlara ekleyin, 20 dakika kadar pişirin Üzerine 5 su bardağı su, patates, bezelye, sarımsak ve tuz koyarak 45 dakika kaynatın, tyice pişen malzemeleri süzgeçten geçirip bir tepsiye yayın, üzerine kekik serpip suyunu çekmesi için 10 dakika 180 derece fırında pişirin Krep için un, yumurta, süt ve tuzu iyice çırpın Karışıma en son ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin Teflon tavada ince krepler yapın Hazırladığınız krepleri bir kaseye oturtun, içine etli harcı yerleştirin, bohça şeklinde katlayıp, ters çevirerek tepsiye dizin, üzerlerine birer dilim domates koyarak 180 derece fırında 10 dakika pişirin, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.