![]() |
Kırmızıbiberli Kuzu Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızıbiberli Kuzu Sote TarifiKırmızıbiberli Kuzu Sote 500 g kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 350 g brokoli 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 3 arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 defne yaprağı 3 domates (kabukları soyulup, doğranmış) 35 g (2 çorba kaşığı) krema Et şeritleri, kırmızıbiber, karabiber ve tuzun yarısını bir salata kâsesinde iyice karıştırın ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala, büyük bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada, tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, brokoliyi nsıtılmış bir tabağa çıkarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|