![]() |
Susamlı Biftek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susamlı Biftek Tarifi1 kg biftek (tercihen kuzu buttan külbastılık) 2 su bardağı susam 3 adet yumurtanın akı 1/2 adet limonun suyu SOSU İÇİN: 1 adet kuru soğan 3 adet domates 6 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz Tuz Karabiber KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ Tereyağı Yumurtaların akları ve sarılarını ayıralım ![]() Limon suyunu, yumurta aklarına ilave edip, iyice çırpalım ![]() Tuzladığımız etleri, önce yumurta aklarına, sonra da susama iyice bulayıp, susamın her tarafına yapışmasını sağlayalım ![]() Teflon bir tavada, sıvıyağ ile tereyağı karışımını kızdırıp, susamlı etleri tersli yüzlü kızartalım ![]() Isıya dayanıklı bir tepsiye çıkartıp, yerleştirelim ![]() Tavadaki yağa, çok ince kıydığımız kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, orta ısılı ateşte soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavuralım ![]() İçine, kabuklarını soyduktan sonra ufak kuşbaşı kestiğimiz domatesleri katıp, ara sıra karıştırarak, domatesler eriyinceye kadar pişirelim ![]() İnce kıydığımız maydanozları da tavaya ilave edip, 1,5-2 su bardağı kadar sıcak su, yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile güzel bir sos oluncaya kadar pişirelim ![]() Hazırladığımız bu sosu, etlerin üzerine gezdirip, ya ocağın üzerinde ya da orta ısılı fırında ağzı kapalı olarak 1-2 taşım pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|